SE* Sessan´s

Sibiriska katter

 

 

 

 

SE*Sessan´s ???

Född: 2013-07-04

Vår blå fyra vägde mest som nyfödd. Vårt lilla blåbär i kullen, och sorgebarnet.. han är den som ständigt råkar hamna på konstiga ställen när mamma flyttar runt kattungarna. Tyvärr orkade inte vårt lilla blåbär kämpa vidare, och han somnade stilla in vid mammas tass igår den 10:e juli 2013.

Vila i frid min lilla blåa pojke, du var så efterlängtad och har lämnat ett hål i våra hjärtan. Vi saknar dig, och kommer alltid att bära med dig i våra hjärtan. ♥

Födelsevikt: 86 gram

Färg: SIB a 23/24 (blåmönstrad)

Ögonfärg:

1 vecka / week 1

Vår lilla pojke har precis blivit matad, och vilar tryggt i mattes hand. Eftersom de tilltänkta temat för kullen baserades på att vi fått en blå pojke så behöver vi mer tid att fundera över det. Det blir helt enkelt inte rätt när vår lilla blå saknas.

Mitt hjärta blöder för både lillen som inte fick stanna kvar hos oss, och för småhussarna som gråtit floder. Vi blev så glada när vi fick vår lilla blå kille, och det känns orättvist att han inte finns hos oss längre.

Mamma Liris har inte varit nöjd med de sovställen hon haft till kullen att hon haft en del att välja på. Hon har såklart haft lugn och ro, och första tiden är det alltid jag som sköter om kattungar och mamma. Detta till trots har hon flyttat runt på kattungarna och inte alla ggr. tagit med alla, och vid några tillfällen har hon lämnat några på golvet. Kanske berodde detta på hennes problem med förstoppning att hon flyttade runt dem så mycket. Och kanske berodde hans bortgång av ett fall under en flytt. Jag vet inte säkert men efter att jag hittade honom på golvet kall, så blev han lugnare mer stillsam och sedan gick det relativt fort. I samråd med veterinär bestämdes att jag skulle ta över matningen från mamma och sköta honom heltid. Tyvärr orkade inte lillen kämpa vidare.

 

Lilla blå kvällen innan han gick bort. Hans favoritsyster var lilla paddan, och han sökte upp henne även när han började bli svag och inte orkade längre.

 

 

Mamma Liris tog hand om honom in i det sista. Tvättade honom gång på gång, för att försöka få igång honom.

Hon lade över lite av filten så att han inte skulle frysa när han väl gått bort. Och hon letade efter honom hela dagen efter.

Nyfödd pojke / Newborn boy

 

 

 

 

Lilla blå ligger tryggt hos fina mamma Liris <3

 

Hela kullen efter mammas flytt in i en transportlåda den 5:e juli. Kattungarna är nöjda och glada, matte kanske inte fullt lika nöjd. Å andra sidan sett kanske mamma Liris kände på sig att hon behövde hjälp och att vi några timmar senare skulle åka in till veterinären med henne och småttingarna. Liris hade mått dåligt dagen efter kattungarna föddes, jag misstänkte att hon ev. skulle ha en kattunge kvar i buken. Och hon hade en begynnande mjölkstockning som gjorde mig orolig. Liris var lika fantastisk som hon alltid är hos veterinären. Och efter att ha pussat sköterskan tagit 4 röntgenbilder, blivit undersökt från tass till svans och blivit tempad. Diagnosen blev förstoppning, och Liris fick medicin och vi fick åka hem. Nästa dag var hon betydligt piggare <3

 

Cadillac Seville

Cadillac är världens idag näst äldsta bilmärke, efter koncernkollegan i General Motors Buick. Grundat 1903 av Henry Leland på spillrorna av det Ford Motor Company som Henry Ford lämnade för att starta om på nytt. Namnet fick märket efter staden Detroits grundare, Antoine Laumet de la Mothe, Sieur de Cadillac. 1909 köptes Cadillac upp av och införlivades i General Motors, och har sedan dess varit GM:s lyxmärke.

 

Seville var en speciell modell i Cadillacs modellfamilj Eldorado under åren 1956-1960. Den fanns bara som tvådörrars hardtop. Namnet Seville skulle senare återkomma på en modell som tillverkades under åren 1975-2004.