En liten uppfödning av Sibirisk katt

 

Jag har gått följande utbildningarna/diplomeringar som för köparen är att betrakta som kvalitetssäkring.

 

Deltagit i och tagit examen Pawpeds G1, kursen innebär 6 lärorika veckor med flera uppgifter per vecka.

Pawpeds G2 som sträcker sig över 10 veckors kursarbete samt Pawpeds G3 sträcker sig över ca 15 veckor inkl. återhämtningsveckor. 
Nu ser jag fram emot att göra G4 :D

 

 

         

 

 

Vårt avelsarbete är för kommande generationer med fokus på hälsa, temperament och typ. Aveln sker i hemmamiljö där kvalité är viktigare än kvantitet. Vi vill värna om denna fantastiska ras och med över 30- års erfarenhet av katt planeras vårt avelsarbete mycket noggrant. Stor vikt läggs på kunskap kring hälsa, beteende och linjer därför fortsätter vi göra hälsotester i hög ålder för att göra vårt bästa att eliminera ev. problem. Våra katter är våra familjemedlemmar och därför sker aveln varsamt och med stor hänsyn mot individen. Kattungarna växer upp i ett livligt och aktivt hem med barn. Vi gör vårt bästa för att matcha rätt kattunge med rätt familj. Att ha vältestade djur är av stor vikt. Och vi kommer att fortsätter testa när avelsdjuren gjort sitt i aveln.

 

Kullar från SE*Sessan´s registreras i Pawpeds och vi följer hälsoprogrammet för Maine Coon som administreras av Pawpeds. Samt följer Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt rekommendationer för HCM-tester.

 

Samtliga avelskatter testas för FiV/FeLV, cs-gen (colourpoint), blodgrupperas, DNA-testade för genetiska sjukdomar som t ex. PK-def samt testade för Giardia/TF vi kontrollerar även FCoV med viss intervall.

 

Vita avelskatter BAER-testas (Brainsteam Auditory Evoked Response) vi avlar endast på katter som är utan anmärkning dvs. fullt hörande på båda öronen.

             

Vi skänker dessutom 100 kr per såld kattunge till WWF, tillsammans kan vi göra skillnad!

 


Sedan början av 2013 är vi stolta månadsgivare för WWF vi vill hjälpa tigern - Katt hjälper katt.

 

 

 

 

 

 

Vi är sedan 2013 SVERAK-diplomerad uppfödare, vilket innebär text från Sveraks hemsida:

"Att vara SVERAK-diplomerad uppfödare är att betrakta som en kvalitetssäkring. Uppfödaren åtar sig att vara uppdaterad med, ta del av och följa nya beslut, regler och författningar samt att aktivt agera för katten som sällskapsdjur och för god djurhållning. Efter godkänt test ska en SVERAK-diplomerad uppfödare ha en grundläggande katt- och förbundskunskap att dela med sig av till kattköpare och till blivande kattuppfödare."

  

         

 

Vi bedriver avel med hänsyn till individerna. Enligt handläggaren på Länsstyrelsen hade vi en av de bästa djurhållningarna hon sett och vi fick gärna öka på tillståndet om vi önskade :) För oss är tillståndet en kvalitetsstämpel för våra köpare.

 

 

Är medlem av Sällskapet Sibirisk katt samt tidigare förtroendevald i Hälsorådet Sällskapet Sibirisk katt (avgått pga. hälsoskäl i augusti 2018).

 

 

     

 

 

 

Vi är medlemmar i Sundsvalls kattklubb, grundad 1971

 

      

Vi är en SVERAK-ansluten uppfödare/FIFe, våra katter finns registrerade i stamboken Findus samt Sveraks ID- register.
 

 

 

 

 

 

 

 

© Copyright Marie Holmberg, SE*Sessan´s 2010-2020

Det är enligt svensk lag (1960:729) förbjudet att kopiera innehåll så som texter och bilder utan upphovsmannens tillstånd.