Vi välkomnar Uteha och Juliys småttingar:
Natten mot den 21 oktober på dag 65 föddes Uteha och Julles små. Allt gick bra även om det tog lite längre tid än jag är van vid. Men Uteha var otroligt duktig och skötte allt själv. Klockan 02:08 tittade den första lillan ut, och 4:an kom efter klockan 5 på morgonen. Vikterna mellan 88-113 gram och redan 12 timmar senare har kattungarna gått upp mellan 8-14 gram i vikt så det känns skönt att Uteha verkar ha gott om mat.

 

Det blev 3 flickor och en pojke. Jag är lite överraskad att det "bara" blev fyra stycken, då ultraljudet visade så många bebisar. Fast det är skönt för både oss och Uteha att det blev en lagom stor kull första gången <3 Uteha sköter om sina små så duktigt, och verkar ha grädde i sin mjölk vid 2 veckors ålder väger alla 4 över 300 gram :) Då både mamma Uteha och pappa Juliy kommer från Ryssland så har vi valt att ge kullen ryska namn och ett gemensamt ryskt tema: Russkaya Dusha som betyder "ryska själen".

 

SE*Sessan´s 

Russkaya Dusha Nadina

a(s) 24

SÅLD flyttat

till Mari & Gina

SE*Sessan´s

Russkaya Dusha Makar

n 24

SÅLD till (N)Taigamotos &

NO*Vinduskarmens

SE*Sessan´s

Russkaya Dusha Pavlina

n 22

SÅLD flyttat

till Pia med familj

SE*Sessan´s

Russkaya Dusha Dunya

a 24

Stannar hos

SE*Sessan´s med familj

 

 

 

Uteha är dräktig, kattungarna kommer om allt går bra att födas i slutet av oktober. Enligt ultraljudet är det trångt i hennes mage, så jag hoppas att allt går bra för både förstagångsmamman och hennes småttingar. ♥

Stamtavlan hittar du: här

 

Uteha Manchzhury RU, SIB as 09 24                                                         SC Juliy Manchzhury DVM RU, SIB n 24

                                                                                                         (klicka på bilden)

 

Uteha och Juliy HCM-testades 2013-06-17 utan anmärkning

De är FiV/FelV-testade, negativt. A eller AB, ej bärare av b (DNA-testad).

 

Färgutfall på kullen:

Honor: Svart - och blåagouti med eller utan vitt. Eventuellt silver med eller utan vitt.

Hanar: Svart - och blåagouti med eller utan vitt. Eventuellt silver med eller utan vitt.

 

Om Uteha:

Uteha är en busig tjej, som vill vara med överallt. Hon är ungefär lika smidig som en elefant i en porslinsaffär, men det tillhör hennes charm. Hennes favoritleksak är laserpekaren, och hon pratar gärna med den konstiga pricken som flyger fram och tillbaka (säger troligen åt den att hålla sig stilla) ;) Ingen är så sällskapssjuk som Uteha och hon älskar allt och alla! 

 

Vid intresse:

Epost är bästa sättet att etablera kontakt med oss, dels pga. arbetstider men framför allt för att jag då har alla intresseanmälningar med information samlat på samma ställe :) Vid kontakt vill jag mer om er familj, allergier, kattvana och vad ni har för planer för kattungen, sällskap, utställningsintresse mm? Före kontakt, läs mer här!

 

E-post: marie@sessans.com

 

Status på kattungarna:

Ledig - Rätt hem har inte hört av sig än.

Observation - under utvärdering/allergitest pågår kattungen kan bli ledig!

Fodervärd sökes - Kattungen söker ett nytt hem hos fodervärd för att användas i avel (mer info finns här)

Tingad - Tingningsavgiften är betald

Stannar - Kattungen stannar i uppfödningen.

Såld - Kattungen har flyttat till sin nya familj.

  

SE*Sessan´s är Diplomerad i SVERAK/FIFe läs mer vad det innebär här.

SE*Sessan´s registreras i Pawpeds och vi följer hälsoprogrammet för Maine Coon som administreras av Pawpeds samt avelsrekommendationerna från Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt. Vi har tagit examen i Pawpeds kurserna G1 samt G2, mer information finns på första sidan och under "katteriet".

 

© Copyright Marie Holmberg, SE*Sessan´s 2010-2017

Det är enligt svensk lag (1960:729) förbjudet att kopiera innehåll så som texter och bilder utan upphovsmannens tillstånd.