Nu är äntligen sötnosarna här! Vi presenterar Ryska flodkullen :)  

 

Vi välkomnar Uteha Manchzhury RU och Alabor of Vasilek RU mycket efterlängtade kull. Tack till Alabors ägare, S*Magica De Vil’s & S*Kitezj-Grad för att vi fick låna honom till vår Uteha :) Då både Uteha och Alabor är födda i Ryssland och Utehas gamla fodervärd har sina rötter i Ryssland fortsätter vi med vårt ryska tema, denna kull är döpt efter floder i Ryssland. Kullens temanamn kommer från att floder i Ryssland kallas för "Siberian Power" vilket på ryska blir Sila Sibiri (Сила Сибири). Thanks Natalia :)  


På kvällen den 4/12 började Uteha visa att det närmade sig för småttingarna att komma. Efter bara en timme och några krystvärkar föddes första kattungen, en fin och stor pojke vår enda i kullen. En timme senare kom kattunge nr. 2 en fin liten flicka. Men sedan tog det tid Uteha var obekväm hade lite värkar av och till men inget hände. Dryga två timmar passerade förbi, och efter att vi fyllt på lite energi både Uteha och jag kom tredje kattungen även hon en stor och fin flicka. Sista bebisen föddes kl 00:22 och även denna lilla är kraftig flicka. Mor och småttingar mår bra och har de första 12 timmarna i livet ökat 9-14 gram i vikt de är aktiva och hungriga.

 

Klicka bilden för mer information.♥   

SE*Sessan´s Sila Sibiri Yenisey

SIB n 09 24

Flyttat till

Erika med familj

SE*Sessan´s Sila Sibiri Belaya

 

SIB g(s) 24

Flyttat till

Sara med familj

SE*Sessan´s Sila Sibiri Samara

 

SIB f 09 24

Stannar hos SE*Sessan´s

ägs av fodervärd nu.

 

SE*Sessan´s Sila Sibiri Voronya

 

SIB g 09 24

Flyttat till

 S*Magica De Vil’s & S*Kitezj-Grad

 

 

 

Stamtavlan: finns här 

 

Uteha Manchzhury RU, SIB as 09 24                                                          Alabor of Vasilek RU, SIB d 09 24 (ds 24)

 

Uteha HCM-testades 2014-09-17 utan anmärkning och Alabor testades 2014-06-11 utan anmärkning. / Uteha was heart scanned 2014-09-17 with healthy heart and Alabor got HCM-tested 2014-06-11 with an healthy heart.

De är FiV/FelV-testade, negativt. A eller AB, ej bärare av b (DNA-testad).

 

Färgutfall på kullen:

Honor: Svart- eller blåmönstrade, svart- eller blå sköldpadd med eller utan vitt ev. silver.

Hanar: Svart- eller blåmönstrade med eller utan vitt ev. silver.

 

Om Uteha:

Uteha är en busig tjej, som vill vara med överallt. Hon är ungefär lika smidig som en elefant i en porslinsaffär, men det tillhör hennes charm. Hennes favoritleksak är laserpekaren, och hon pratar gärna med den konstiga pricken som flyger fram och tillbaka (säger troligen åt den att hålla sig stilla) ;) Ingen är så sällskapssjuk som Uteha och hon älskar allt och alla! 

 

Om Alabor:

En myskille kille som hellre gosar med sina människor än att äta godis och leka.  

 

Vi önskar om möjligt träffa köparen personligen och vi lägger vikt på att lära känna våra kattungeköpare och dess familjer. Då vi hoppas hålla kontakt även i framtiden. :)

 

Vid intresse:

Epost är bästa sättet att etablera kontakt med oss, dels pga. arbetstider men framför allt för att jag då har alla intresseanmälningar med information samlat på samma ställe :) Vid kontakt vill jag mer om er familj, allergier, kattvana och vad ni har för planer för kattungen, sällskap, utställningsintresse mm? Före kontakt, läs mer här!

 

E-post: marie@sessans.com

 

Status på kattungarna:

Ledig - Rätt hem har inte hört av sig än.

Observation - under utvärdering/allergitest pågår kattungen kan bli ledig!

Fodervärd sökes - Kattungen söker ett nytt hem hos fodervärd för att användas i avel (mer info finns här)

Tingad - Tingningsavgiften är betald

Stannar - Kattungen stannar i uppfödningen.

Flyttat- Kattungen är såld och har flyttat till sin nya familj.

  

SE*Sessan´s är Diplomerad i SVERAK/FIFe läs mer vad det innebär här.

SE*Sessan´s registreras i Pawpeds och vi följer hälsoprogrammet för Maine Coon som administreras av Pawpeds samt avelsrekommendationerna från Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt. Vi har tagit examen i Pawpeds kurserna G1 samt G2, mer information finns på första sidan och under "katteriet".