Joker & Bellissimas småttingar har kommit!  

Tidigt på morgonen den 10/2 kommer lillhusse Leo och väcker mig, något är på gång! Matte är då helt slut då hon vakat över henne hela natten undertiden Bellissima mest sovit hela tiden ;) Småttingarna kommer fort och en "liten" eller egentligen den största pojken på 112 gram, vacker rödmönstrad med vita strumpor och bröst ligger tyvärr livlös i sin fostersäck när han kommer ut. Bellissima har fullt upp med nästa och hinner inte med sig. Vi jobbar på och trots att jag har lite hopp över att han ska vakna till så kämpar vi på för lillen. Efter en liten stund kommer första livstecknet och under följande timme blir han allt mer aktiv och klättrar runt med sina syskon. Tyvärr går han bort kort efter trots våra ansträngningar, och vi är väldigt ledsna över detta. Vila i frid lille vän, vi saknar dig! (klicka här)

Vi är också glada över de andra fyra ljuvliga småttingarna som Bellissima sköter om och är en underbar mamma. Kattungarna gick upp rejält redan första dygnet, så vi hoppas allt går väl nu. Namntema håller på att ta form, men vi vill vänta lite till :) Kattungarna är inte tillgängliga, då vi redan har intressenter på dem. Namntema för kullen kommer av att mamma heter Bellissima, som betyder vacker på italienska så därför presenterar vi nu med glädje vår "Vacker-kull", där kattungarna har namn som betyder vacker på olika språk. Viss reservation på de röda killarnas namn som kan komma att bli ombytta när personligheterna visat sig mer.

 

Klicka bilden för mer information.♥ 

SE*Sessan´s I am Lamazi

SIB d 09 24

Flyttat till

Emelie med familj

SE*Sessan´s I am Mooi

SIB d 02 62

Flyttat till

Adam med familj och bor nu tillsammans med

 SE*Sessan´s Dumai

SE*Sessan´s I am Bonito

SIB ns 24

Flyttat till
Eva-Marie med familj och bor nu tillsammans med SE*Sessan´s Winter Storm Mateo

SE*Sessan´s I am Nani 

SIB f 24

Flyttat till
 Cecilia med familj

 

 

 

Stamtavlan: finns här 

 

- Bellissima är vid parning: HCM-testad u.a 151103, FiV/FeLV-test negativ. Blodgrupp A ej bärare av B, ej bärare av PK-def.

- Joker är vid parning: HCM-testad u.a 151103, FiV/FeLV-test negativ, blodgrupp A ej bärare av B, ej bärare av PK-def, C/C ej bärare av colorpoint/maskat anlag.

 

Färgutfall:

Hanar: svartmönstrade och/eller röd mönstrade med eller utan vitt och/eller silver
Honor: sköldpaddsmönstrad med eller utan vitt och/eller silver. 

Stamtavla: Stambok Sverak/Findus samt Pawpeds inavelsgrad 4 generationer 0% totalt 0,140%

 

Om Bellissima: hon är familjens prinsessa, väl medveten att hon är vackrast ;) och hon gillar de mänskliga pojkarna i familjen bäst. Matte gör ju bara tråkiga saker. Hon är en mycket snäll och mjuk tjej till lynnet, gillar att busa med kompisen Dunya och att gosa. Gäster är hon inte speciellt intresserad av.
Om Joker: Joker älskar alla, både familjen och gäster. Bäst är om han får ligga i knä och gosa, hos vem spelar mindre roll. <3 Han har en kraftig benstomme, älskar mat, gosa och fjäderleksaker.

 

Vid intresse:

Epost är bästa sättet att etablera kontakt med oss, dels pga. arbetstider men framför allt för att jag då har alla intresseanmälningar med information samlat på samma ställe :) Vid kontakt vill jag mer om er familj, allergier, kattvana och vad ni har för planer för kattungen, sällskap, utställningsintresse mm? Före kontakt, läs mer här!

 

E-post: marie@sessans.com

 

Status på kattungarna:

Ledig - Rätt hem har inte hört av sig än.

Observation - under utvärdering/allergitest pågår kattungen kan bli ledig!

Fodervärd sökes - Kattungen söker ett nytt hem hos fodervärd för att användas i avel (mer info finns här)

Tingad - Tingningsavgiften är betald

Stannar - Kattungen stannar i uppfödningen.

Flyttat - Kattungen är såld och har flyttat till sin nya familj.

  

SE*Sessan´s är Diplomerad i SVERAK/FIFe läs mer vad det innebär här.

SE*Sessan´s registreras i Pawpeds och vi följer hälsoprogrammet för Maine Coon som administreras av Pawpeds samt avelsrekommendationerna från Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt. Vi har tagit examen i Pawpeds kurserna G1 samt G2, mer information finns på första sidan och under "katteriet".