Född: 2016-07-08

♥ Zemene 2 år gammal, poserar på sitt sätt. ;)

 

Fakta om Zemene:

Bor: hos fodervärd Denise

Stamtavla: Sverak & Pawpeds (klicka på namnet)

Färg: SIB f 09 24, svartsköldpadsspotted med vitt.

Uppfödare:  SE*Sessan´s

Föräldrar: SE*Sessan´s Sila Sibiri Samara, SIB f 09 24
Tayozhny-Kray's Taavi RU, SIB n
Kastrerad: nej

 

Testresultat:

HCM-test: utförs inför parning och sedan regelbundet.

Normalt hjärta u.a 2017-10-18 (1.3.10)

Normalt hjärta u.a 2018-10-03 (2.2.25)

 

Blodgrupp: N/N, A eller AB ej bärare av B.

FIV (Feline Immunodeficiency Virus): negativ

FeLV (Felint LeukemiVirus)negativ

PK-brist: N/N negativ, ej bärare.

Färg/mönster: Bärare av dilution och non-augoti

Colorpoint: kommer

 

Vaccinationer: Årliga mot Feline panleucopenia (kattpest),
Felini calici virus
(kattsnuva) och Feline herpes virus (kattherpes)

 

 

♥ Sötnosen 5 veckor gammal ♥

 

 © Copyright Marie Holmberg, SE*Sessan´s 2010-2018

Det är enligt svensk lag (1960:729) förbjudet att kopiera innehåll så som texter och bilder utan upphovsmannens tillstånd.

 

 

 

 

Klicka här för att komma till Zemenes galleri.

 

Planen var inte att behålla någon från denna parning, eftersom avelskatterna var reserverade sedan lång tid tillbaka. Men när jag fick ett sent återbud och Zemene blev ledig igen vid 9 veckors ålder bestämde jag mig för att behålla henne. Beslutet beror också på att situationen för Samaras fodervärd förändrats. Och det resulterar i att Samara kommer att kastreras efter en kull.  

 

Zemene har just nu bra pälskvalité, kraftig stomme, lovande uttryck, och bra huvud samt ett temperament utöver det vanliga. Hon är mycket likt mormor Uteha vars avkommor barnbarn ärver detta snälla och mycket sociala sätt. Hon har ett milt lynne, accepterar allt matte hittar på med henne, samtidigt som hon har stort sällskaps- och närhetsbehov precis som båda hennes föräldrar. Hon är en pratglad och MATglad tjej, allt det där läckra som luktar så gott på köksbordet är riktigt svårt att låta bli... Trots att matte och övrig familj av någon outgrundlig anledning genomskådar mina försök till gos-samtidigt-som-jag-försöker-norpa-något-från-deras-tallrikar-tricket ;)

 

Favoritleken är att apportera, precis som t ex. moster Dunya, mormor Uteha och syrran Aronia. Zemene älskar fjädrar så avbrutna fjädervippor (finns några såna), eller bollar med stora fjädrar är roligast, men hon är inte kräsen utan kan hämta vanliga bollar också. Uthålligheten är stor och hon kan leka och roa sig i flera timmar. Men väljer helst om det finns någon som håller sig stilla att ligga i knä och gosa, hon är en riktigt gosig knäkatt.

 

Vi tränar koppelträning, det går ganska bra även om det är lite läskigt. Under november månad var matte och familjen bortresta och då charmade hon farmor Gerd så till den milda grad att hon kunde tänka sig att ta med henne hem. Det säger en del om Zemene då farmor även om hon tycker om djur, aldrig vill ha ett hemma hos sig. Zemene bor sedan tidigt 2017 hos fodervärd Denise, de går regelbundna promenader och håller varandra sällskap.

 

Liten 3 veckors gammal Zemene med fina mamma Samara.