Låt oss presentera vår tredje kull: Amerikanska klassiker

 

Födda på USA:s nationaldag, så tycker vi att passar sig att vår kull får ett amerikanskt tema :)

Efter många långa och tuffa förhandlingar med familjen så valde vi till slut att kalla kullen efter Amerikanska klassiker bilar - jänkare från 50- och 60-talet.

 

Att vara uppfödare innebär att man få uppleva livets mirakel och glädje när en ny kull efterlängtad kull kommer. Tyvärr händer det även att man får vara med om den djupaste sorg när det inte blir som det var tänkt, och en liten blir en ängel alldeles för tidigt. Den här kullen har inneburit glädje, hårt jobb, sömnlösa nätter och mycket oro. Jag har fått stödmata hela kullen första dygnen innan mjölken rann till för Liris, och några av fortsatta stödmatningen under några veckor. Liris drabbades tyvärr av förstoppning och slutade även pinka, och hade några jobbiga första veckor efter att hon fått kattungarna.

 

Nu har vi 5 helt underbara kattungar, som jag fått en nära relation av den start vi fick tillsammans. Men tyvärr har en liten blå ängel stilla somnat in.. borta från oss men aldrig glömd. Liris värkar kom sent på natten den 3:e juli, och på min födelsedag den 4:e juli kl 10:52 föddes den första lilla. Vilken födelsedagspresent till matte!  Det blev 6 stycken små och alla kattungarna kom ut snabbt, Liris var jätteduktig även om hon hade riktigt ont. De föddes på dag 63, och med 6 stycken små var det såklart väldigt trångt i magen. Vi lägger stor vikt på att hitta rätt hem till våra småttingar, så vackra Pacer bodde kvar tills att han var 17 veckor gammal innan rätt familj hittade till oss :)

 

Kattungarna har nu flyttat till sina nya hem, vi önskar dem all lycka till!  

SE*Sessan´s Edsel Pacer

SIB n 09 22

Såld bor hos Tony

med familj

SE*Sessan´s Lincoln Futura

SIB w 64

Såld bor hos matte

Ingrid

SE*Sessan´s Buick Electra

SIB f 24

Såld bor hos Mathilda

med familj

SE*Sessan´s Pontiac Catalina

SIB w 63

Såld bor hos Margareta med familj

 

SE*Sessan´s Chevrolet Bel Air

SIB w 64

Såld bor hos Susanne med familj

SE*Sessan´s Cadillac Seville

SIB a 23

                    

Vår blå ängel har somnat in.

RIP 20130710

 

 

     

 

 

 

 

     

CH S*Lince´s Liris, SIB w 64 (solid vit med gröna ögon)                                   CH S*Zimas Thyson d 03 23 (rödtigré bicolour)

 

Stamtavla/pedigree för kullen

 

Liris och Thyson HCM-testades 2013-04-08 utan anmärkning / Liris and Thyson was heart scanned 2013-04-08 with a healthy hearts. De kommer att fortsätta HCM-testas regelbundet genom livet.

De är FiV/FelV-testade, negativt. A eller AB, ej bärare av b (DNA-testad). Liris är också BAER-testad utan anmärkning, hon är fullt hörande.

 

Färgutfall på kullen:

Honor: Solid vita, svart- eller blå sköldpadd agouti med eller utan vitt.

Hanar: Solid vita, svart- eller blå agouti med eller utan vitt

 

Vid intresse:

Epost är bästa sättet att etablera kontakt med oss, dels pga. arbetstider men framför allt för att jag då har alla intresseanmälningar med information samlat på samma ställe :) Vid kontakt vill jag mer om er familj, allergier, kattvana och vad ni har för planer för kattungen, sällskap, utställningsintresse mm? Före kontakt, läs mer här!

 

E-post: marie@sessans.com

 

Status på kattungarna:

Ledig - Rätt hem har inte hört av sig än.

Observation - under utvärdering/allergitest pågår kattungen kan bli ledig!

Fodervärd sökes - Kattungen söker ett nytt hem hos fodervärd för att användas i avel (mer info finns här)

Tingad - Tingningsavgiften är betald

Stannar - Kattungen stannar i uppfödningen.

Såld - Kattungen har flyttat till sin nya familj.

  

SE*Sessan´s är Diplomerad i SVERAK/FIFe läs mer vad det innebär här.

SE*Sessan´s registreras i Pawpeds och vi följer hälsoprogrammet för Maine Coon som administreras av Pawpeds samt avelsrekommendationerna från Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt. Vi har tagit examen i Pawpeds kurserna G1 samt G2, mer information finns på första sidan och under "katteriet".