Vi välkomnar SE*Sessan´s Russkaya Dusha Dunya & GIC SE*Sessan´s Calippo kull, efterlängtade!

Det blev ingen kull mellan Dunya x Calippo under 2015, men 2016 föddes de äntligen!

 

Vi presenterar: Volvo-kullen 

Planen för en kull efter Calle har funnits länge och var planerad att födas 2013 med Uteha som mamma. Nu blev det Utehas dotter Dunya istället och flera år senare kom de äntligen våra efterlängtade småttingar.

Natten mot den 30/3 började Dunya bli allt mer orolig, bäddade, jamade och ville absolut inte släppa iväg matte mer än möjligen ett par centimeter från sig. Natten gick och inga kattungar kom, vi sov eller iaf Dunya sov då och då, vi masserade mage, Dunya åt, gick på toan och boade. Vid 11-tiden på förmiddagen började värkarna komma. Tokiga Dunya envisades då med att ligga på mattan till toalådorna, inne hos Bellissimas kattungar och tvätta dem. Vi var inte helt överens om valet av förlossningsplats och till slut fick matte ändå se till att hitta en lämpligare plats. Kring 12:37 föddes första kattungen, en blåmönstrad flicka som kom med rumpan först. Det var några dramatiska minuter då Dunya började gå omkring och kattungen satt fast med huvudet. Efter några gemensamma arbetsinsatser hjälptes matte och Dunya åt att få ut lilla blå tjejen som trots dramatiken vid födseln är väldigt pigg. Kattunge nr. 2 var en vit kille sedan följde en blåmönstrade kille och sist en svartmönstrade liten tjej. Nu får mamma och bebisar lugn och ro för att lära känna varandra och bilder hon har efter några dagar fått igång mjölken och småttingarna går upp bra i vikt. Efter hårda förhandlingar med övriga familjemedlemmar framför allt småhussarna då, har vi enats om följande namn och tema för vår små. Välkommen Volvo_kullen <3

 

 

Klicka bilden för mer information.

SIB a 24

Flyttat till

Charlotte med familj

 

 

SIB w 63

Bor hos fodervärd

Matilda och sibben Lexie

 

SIB a 09 24

Flyttat till

Linda med familj

 

 

SIB n 24

Flyttat till

Frida med familj

 

  

Stamtavlan: finns här 

 

 

Dunya är vid parning: HCM-testad u.a 150505, FiV/FeLV-test negativ 151006 samt 150505, A ej bärare av B, ej bärare av PK-def, C/C ej bärare av colorpoint.

Calippo är vid parning: HCM-testad u.a 141010, BAER-testad, fullt hörande, FiV/FeLV-test negativ, blodgrupp A.

Färgutfall: Solid vita, svart- och/eller blåmönstrade.

Stamtavla Sverak Stambok och stamtavla Pawpeds (klicka på resp. namn) inavelsgrad 4 generationer 0% totalt 1,66%

 

Om Dunya: snäll, otroligt snäll är det första ordet jag kommer på när jag tänker på vår fina blåa tjej. Hon är född och uppvuxen hos oss, tog sig in i våra hjärtan som nyfödd och där har hon stannat. Hon älskar alla i familjen och är en social tjej. Badning, kloklippning, kamning är bara mysigt då får man uppmärksamhet och extra mycket gos.


Om Calippo: Född och uppvuxen hos oss, en mycket snäll, gosig och plikttrogen kille som redan som liten "hjälpte" matte med att städa toalådorna vilket han fortfarande anser att han måste sköta om. ;) Förra försommaren kom han hem till oss inför daten med Dunya och det var mycket trevligt att få rå om vår snöprins igen <3 Och det kändes som han aldrig varit borta, han lekte, gosade och mådde gott.

  

Vid intresse:

Epost är bästa sättet att etablera kontakt med oss, dels pga. arbetstider men framför allt för att jag då har alla intresseanmälningar med information samlat på samma ställe :) Vid kontakt vill jag mer om er familj, allergier, kattvana och vad ni har för planer för kattungen, sällskap, utställningsintresse mm? Före kontakt, läs mer här!

 

E-post: marie@sessans.com

 

Status på kattungarna:

Ledig - Rätt hem har inte hört av sig än.

Observation - under utvärdering/allergitest pågår kattungen kan bli ledig!

Fodervärd sökes - Kattungen söker ett nytt hem hos fodervärd för att användas i avel (mer info finns här)

Tingad - Tingningsavgiften är betald

Stannar - Kattungen stannar i uppfödningen.

Flyttat - Kattungen är såld och har flyttat till sin nya familj.

  

SE*Sessan´s är Diplomerad i SVERAK/FIFe läs mer vad det innebär här.

SE*Sessan´s registreras i Pawpeds och vi följer hälsoprogrammet för Maine Coon som administreras av Pawpeds samt avelsrekommendationerna från Hälsorådet, Sällskapet Sibirisk katt. Vi har tagit examen i Pawpeds kurserna G1 samt G2, mer information finns på första sidan och under "katteriet".